Predstavitev

Zgodovina podjetja Gradimpex

Smo družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1992. Skromni začetki z enostavnim gradbenim orodjem so bili le osnova, želja po boljšem in bolj kakovostnem delu pa nas je gnala naprej. Zaradi povečanja obsega del, je obrtništva nastalo podjetje Gradimpex. Volja do dela in želja po razvoju nas je vodila v nakup novih tehnologij in spoznavanju novosti na področju gradbeništva. Sčasoma pa smo se specializirali za krovska dela, ki so desetletje predstavljala pretežni del programa.

Da bi uresničili svoje želje in poslanstvo, smo vedno sledili razvoju in zahtevam trga. Nenehno obiskovanje sejmov, povezanih z gradbeništvom, kjer smo spoznavali in poizkušali novosti, je leta 2000 privedlo do podpisa pogodbe z podjetjem Morganti s.p.a.. Podpis pogodbe je za naše podjetje pomenil velik korak naprej in dodaten izziv – podali smo se tudi na področje trgovine. Podjetje Morganti s.p.a., kot lastnik blagovne znamke Kapriol nam je zaupal zastopanje blagovne znamke na slovenskem trgu.

Kapriol je ena izmed vodilnih svetovnih blagovnih znamk na področju profesionalnega ročnega gradbenega orodja in osebne varovalne opreme. Naslednji koraki so nas privedli do zastopanja podjetji kot so Veroni – oprema za varovanje na gradbiščih, Officine Polieri – mešalci za betone in malte,…

Leta 2008. smo z nakupom poslovnega objekta v Rožni Dolini in prvo fazo prenove dokončno preselili sedež podjetja v Vipavsko cesto 96. V novem pisarniško-razstavnem prostoru nudimo poslovnemu partnerju na ogled širok izbor orodij in osebne varovalne opreme Kapriol, mešalce za malte in betone Polieri, električno orodje Kapriol Gigam, strešne kritine nemškega proizvajalca Creaton, dodatne elemente za strehe New eco roofing, tankoslojne termoodbojne izolacije ITR…

V negotovih časih, močni naredijo velike poteze in tudi mi smo jo. Z marcem 2020 smo se odločili in zaprli segment trgovine, segment gradnje prenesli na novo podjetje Gradnje SL d.o.o. in po več desetletjih uspešnega nastopanja na trgu z gradnjo stanovanjskih objektov se odločili, da svojo idejo ,željo, izkušnje in znanje udejanimo v svoj projekt.

V letu 2021 bo na zemljišču v Grgarju nastala nova moderna soseska.

Zgodovina se piše naprej,….